Breaking

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Σαλάτα Του Καίσαρα (Caesar Salad) Από Την Αργυρώ

Σαλάτα Του Καίσαρα (Caesar Salad) Από Την Αργυρώ


Σαλάτα Του Καίσαρα (Caesar Salad)

Υλικά Συνταγής

1/2 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
600 γραμ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψημένο
1 τρυφερό μαρούλι χοντροκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Για τη σιζαρ σως
1 βιολογικό αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
4 φιλέτα αντσούγιας
1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη σαλάτα του Καίσαρα, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Χτυπάμε με πιρούνι σε ένα μπολ

το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Βουτάμε μέσα τις φέτες μπαγκέτας και απ’ τις 2 πλευρές να λαδωθούν καλά και τις αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10΄ και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Ψήνουμε το κοτόπουλο στην γκριλιέρα ή στο φούρνο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κοτόπουλο σούβλας (το στήθος μόνο). Στη συνέχεια, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το μισό κοτόπουλο, τα μισά κρουτόν, το μισό κρεμμύδι, όλο το μαρούλι, το μισό τυρί και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά μοιράζοντάς τα. Στο τέλος περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Για τη σίζαρ σως

Στο μπλέντερ ρίχνουμε το αυγό, το σκόρδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τις αντσούγιες και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Με το μπλέντερ σε λειτουργία ρίχνουμε λίγο λίγο και το ελαιόλαδο (όπως στη μαγιονέζα).
Πηγή argiro.gr