Breaking

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Αλμυρό κέικ με πιπεριά και κολοκυθάκι

Αλμυρό κέικ με πιπεριά και κολοκυθάκι


αλμυρό κέικ με πιπεριά και κολοκυθάκι

Τα αλμυρά κέικ είναι μια νόστιμη και εύκολη επιλογή για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα  υλικά της γέμισης ανάλογα με τα γευστικά γούστα του παιδιού αλλά και τα υλικά που έχουν περισσέψει στο ψυγείο σας. Εμείς όταν το φτιάχνουμε για τα παιδιά μας δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε και λαχανικά εποχής! Σήμερα το σερβίρουμε με πιπεριά και κολοκυθάκι.

Υλικά:

4 αυγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1½ ποτήρι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1 πακέτο Βιτάμ
1 κολοκυθάκι
1 πράσινη πιπεριά
3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Xτυπάμε το Βιτάμ στο μίξερ ώσπου να γίνει αφράτο, ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί, τη πιπεριά και το κολοκυθάκι κομμένα σε κύβους και, σταδιακά, το αλεύρι κοσκινισμένο με μια πρέζα αλάτι.Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ με πιπεριές σε μια φόρμα αλευρωμένη και αλειμμένη με Bιτάμ, κουνώντας την, ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε το κέικ σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 50 λεπτά.
Πηγή