Breaking

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Λαχταριστό σουφλέ ψωμιού με τυρί και μπέικον

Λαχταριστό σουφλέ ψωμιού με τυρί και μπέικον

Υλικά:

8-10 φέτες ψωμί του τοστ (ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού)

2 φλ. κίτρινο τυρί που λιώνει (ή μιξ από κίτρινα τυριά)

1 φλ. χονδροκομμένο μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα, περασμένο από το τηγάνι ή το φούρνο για να τσιγαριστεί

5 φλ. σπανάκι, πλυμμένο

1/2 του φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 αβγά

1¼ του φλ. γάλα

αλάτι και φρεσκοτρυμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεκινήστε τσιγαρίζοντας σε ελάχιστο λάδι και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να «στεγνώσει». Τεμαχίστε τις φέτες του τοστ σε 9 κομμάτια και βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αβγά με το γάλα. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε το υγρό με τα αυγά πάνω στο ψωμί. Στην συνέχεια, προσθέστε το τσιγαρισμένο μπέικον, το τυρί και τα λαχανικά και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις το μείγμα.

Βουτυρώστε τη φόρμα ή το πυρέξ και ρίξτε το μείγμα. Συμπληρώστε με λίγο τριμμένο τυρί (αν χρειάζεται και αν θέλετε) και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά (αν βλέπετε ότι θέλει παραπάνω αφήστε το για ακόμα 10 λεπτά). Όταν περάσουν αποσύρετε το από το φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί και σερβίρετε.

Πηγή: ourlife.gr